fbpx

Vergoeding

Stoppen met roken

WeQuit is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister

Hierom wordt  WeQuit vanuit de basisverzekering vergoed.

Vergoeding geneesmiddelen

Ook eventuele geneesmiddelen worden vergoed (mits in combinatie met het stoppen-met-rokenprogramma). Onder deze geneesmiddelen vallen nicotine vervangende middelen (NVM) zoals pleisters, smelttabletten, zuigtabletten en kauwgom. Deze middelen kunnen door de deelnemers zelf worden aangevraagd bij de online apotheek van de zorgverzekering. Daarnaast kunnen ook medicijnen zoals Varenicline (Champix) worden voorgeschreven door een voorschrijvend arts. Zodra deelnemers zich hebben ingeschreven ontvangen ze een aanvraagformulier waarop hun deelname aan WeQuit wordt bevestigd. Dit aanvraagformulier kan samen met de huisarts worden ingevuld zodat de medicatie kan worden aangevraagd.

Stoppen-met-roken programma’s

Per jaar wordt een stoppen-met-rokenprogramma inclusief eventuele geneesmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering. Bij sommige verzekeraars dien je vooraf zelf te betalen, de kosten zijn dan 373 euro. Op de site van je verzekeraar vind je meer informatie. Mocht je binnen een jaar weer beginnen met roken, dan biedt WeQuit je gratis een nieuw programma aan.

Let op: 1) indien je eerder dit kalenderjaar al een stoppen-met-rokenprogramma hebt gevolgd, dien je de factuur zelf te betalen. 2) Zorgverzekeraars vergoeden alleen afgeronde trajecten. Bij afwezigheid bij 3 of meer sessies ontvangt de deelnemer daarom een no-showfactuur.

Kwaliteitsregister

Voor alle niet gecontracteerde verzekeraars geldt dat we voorafgaande aan het traject de factuur naar de deelnemer sturen en de deelnemer een bewijs van betaling krijgt zodat dit bewijs bij de verzekeraar kan worden gedeclareerd. De meeste verzekeraars vergoeden 75 tot 100% van het traject. Indien twijfel, kun je altijd contact opnemen met je verzekeraar. Daarbij is het van belang te benoemen dat WeQuit een groepsinterventie is die werkt volgens de zorgmodule stoppen met roken en is aangesloten bij het kwaliteitsregister stoppen met roken.

100% vergoed – geen sprake van eigen risico
we declareren direct bij de zorgverzekering

N

Menzis

N

De Goudse

N

PNO

N

VGZ

N

Iza

N

VVA

N

Anderzorg

N

IZZ

N

Zekur.nl

N

ONVZ

N

Univé

N

HEMA

N

Bewuzt

N

PMA

N

UMC

100% vergoed – wel sprake van eigen risico
we declareren direct bij de zorgverzekering

N

CZ

N

CZ Direct

N

Delta Loyd

N

OHRA

N

Nationale Nederlanden

70 tot 100% vergoed
Factuur dien je zelf in bij je zorgverzekering

N

Zilveren Kruis

N

Kiemer

N

Ditzo

N

FBTO

N

ProLife

N

Avero

N

OZF

N

Agis

N

Take Care Now

N

de Friesland

N

Amersfoortse

Staat je verzekeraar er niet bij?

Check de website van je zorgverzekering voor meer informatie omtrent de vergoeding van het traject.

WeQuit

Start direct

100% vergoed

Vanuit huis

700+ gestopt